One Bite at A Time

Verwerken van kanker: Een helende reis naar Jàvea, Spanje

Wij nodigen je van harte uit op een zesdaags retreat ‘Helende Reis’. Dit retreat is bedoeld om jou de nodige rust en herstel maar ook hernieuwde energie te bieden na je strijd tegen kanker en dit in een kalmerende en ondersteunende omgeving. We geven je ook tools mee voor de toekomst.

One Bite at A Time

Is dit iets voor jou?

De diagnose ‘kanker’ heeft je ongetwijfeld in een emotionele achtbaan geplaatst. De grip op het leven lijkt  verloren. Het is een rollercoaster van emoties en ervaringen die werkelijk een enorme impact hebben op het dagelijkse leven. Het vergt veel veerkracht en doorzettingsvermogen om kleine momenten van stabiliteit en hoop te vinden in het midden van een storm

Ook na de behandeling kan een moeilijke periode volgen. Je wil doorgaan met je leven zoals voorheen, maar merkt dat dit niet zo gemakkelijk is als je had gehoopt. Er kunnen verschillende uitdagingen op je pad komen, onder meer lichamelijke veranderingen waar je moet mee omgaan en die je moet leren accepteren. Daarnaast kunnen er ook veranderingen optreden op werkgebied of in je relatie, waardoor je je oude leven niet zomaar weer kunt oppakken. Misschien heb je na de behandeling een geheel nieuwe visie op het leven, waardoor je je moet aanpassen aan een ander perspectief en andere waarden. Ook kan angst voor terugval een rol spelen, waardoor je voortdurend alert blijft en jezelf moet geruststellen dat je gezondheid stabiel blijft.

Tijdens deze zesdaagse helende reis is het tijd om even adem te halen, stil te staan bij wat jou is overkomen, maar ook te vieren hoe ver je al bent gekomen. Tijdens deze helende reis ondersteunen we je in het plaatsen van wat er is gebeurd en bereid je je samen met gelijkgestemden voor op de volgende fase in jouw leven

Deze retreat is bedoeld om jouw levensenergie terug te activeren. Je komt tot rust in een zonnige en kalmerende omgeving te midden van de natuur in een gerenoveerde, ruime vakantiewoning. 

Therapeut Fien en coach Lisa begeleiden je in een uniek programma om je welzijn te ondersteunen. We werken via therapie en coaching op je fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele lichaam.

Kom jouw verhaal vertellen op deze prachtige plek onder de zon en maak je klaar voor de toekomst in een sfeer van begrip, gezelligheid en vooral hoop!

Met warme groeten,

Lisa & Fien

Wat kan je verwachten:

 • Helende workshops: je leert technieken en tools om beter om te gaan met stress, zorgen en angst. Deze erkende methodes zorgen voor fysiek en emotioneel herstel.
  Op het programma: cognitieve gedragstherapie, lichaamsgerichte therapie, NLP, inner journey writing,..  
 • Mindfulness en meditatie: Ervaar de kracht van mindfulness. Via oefeningen brengen we je terug in contact met je lichaam.
  Op het programma staan: transitie-meditatie, bodyscan, ‘lovingkindness-meditaties”, zenuwstelsel-oefeningen, zachte beweging,..
 • Voedzaam, culinair genot: Geniet van gezonde, huisbereide maaltijden die je lichaam voeden tijdens het herstelproces. Lisa verwent je met heerlijke gerechten. Tegelijkertijd werken we met de ‘9 hongers’ en leer je begrijpen en voelen waarom we bepaalde dingen eten. Verder krijg je praktische tips om thuis verder aan de slag te gaan.
 • Gelijkgestemden: Maak verbindende connectie met medestrijders. Lotgenoten die begrijpen wat je doormaakt. Zo zie je dat je deze innerlijke, helende reis doormaakt met een ondersteunende, empathische groep. 
 • Ontspanning in de natuur: De natuur heelt. Omarm de schoonheid om je heen. Op het programma: mindful en rustig wandelen, ontspannen in de buitenlucht.
 • 1:1 sessies: met integratief psychotherapeut Fien en coach Lisa. Je kiest voor deze verdere verdieping of voor een extra ontspannend moment voor jezelf. 

Praktische info

Fien en Lisa verwelkomen jullie in een ruime vakantiewoning in een beschermd natuurgebied. Voel de energie op deze speciale plek naar je stromen!

🌿 Wanneer: Maandag 3 juni 2024 – Zaterdag 8 juni 2024 (plaats voor 8 personen)

🌊 Waar: Jàvea – Costa Blanca Noord / Spanje. De woning ligt op 5 minuten van het plaatselijke haventje dat bruist van restaurantjes en overnachtingsmogelijkheden.

Prijs: 800 €, inclusief:

 • Kennismaking- en welkomstdiner
 • Alle workshops, 5 dagen coaching en therapie (in groep en individueel)
 • Dagelijkse lunch en snacks (6x)
 • Afsluiting ontbijt & lunch
 • Terugkomstdag in Gent
 • 2 individuele online opvolgingssessies als jij daar nood aan hebt (1 therapie en 1 coaching)

Exclusief verblijf en vervoer, overige maaltijden en excursies. Contacteer ons gerust voor tips.

Inschrijven via mail: lisa@onebiteatatime.eu

 

Lisa haar energie is magisch, na één sessie van 90 minuten voelde ik me gemotiveerd en was mijn kracht terug geactiveerd.

George

Lisa is heel sterk om het diepste uit je binnenste naar boven te halen, de stukken waarvan je zelf niet wist dat ze vanbinnen vastzitten. Ik kijk er iedere keer naar uit!

Greet

Lisa heeft een gouden warmte waardoor ik word gedragen, ik zie terug het licht aan het einde van een donkere tunnel.

Sofie